8 november 2019
19:30

Charlottenbergs HC

Referat: HC Örnen - Charlottenbergs HC

HC Örnen tog igår sin fjärde seger för säsongen då Charlottenberg fick erkänna sig besegrad då slutsignalen ljöd. Slutresultatet skrev till 5-3 i HC Örnens favör.

Matchstarten blev uppskjuten ca 10 minuter då Charlottenberg hade problematiskt väglag på vägen till Örebro och de kom till Trängens IP i samband med att uppvärmningen skulle starta. Inte en helt optimal uppladdning för Charlottenberg. Trots detta så är det Charlottenberg som är det bättre laget i den första perioden. HC Örnen kan ta en tidig ledning med 1-0 redan efter ca 30 sekunder spelade då Robin Eivik slår in en retur framför mål. Efter detta mål är det som att HC Örnen lutar sig tillbaka, tar en varsin popcornskål och endast kollar på när Charlottenberg spelar hockey. Charlottenberg kvitterar till 1-1 2.31 in i perioden efter ett rappt vinkelskott. HC Örnens relativt slappa spel fortsätter genom hela den första perioden och det finns mycket att jobba på till den andra perioden.

Sagt och gjort, HC Örnen kommer ut i den andra perioden som en nytt lag och tar tag i taktpinnen direkt. Med bättre fart, bättre passningar och ett snabbare spel ställer man allt som oftast till problem för Charlottenberg i deras defensiva zon. Trots bättre spel så är det Charlottenberg som kan ta en 2-1 ledning efter 3.13 i den andra perioden. HC Örnen fortsätter med samma spel trots det insläppta målet och detta ger till slut resultat två gånger om då Jimmy Cronarp placerar in två fina mål från blålinjen och ser till så att ställningen är 3-2 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden går i samma tema som den andra då HC Örnen har det mesta av spelet och detta medför att man får chansen i powerplay vid några tillfällen. Oskar Ek gör 4-2 i powerplay efter 1.44 och det känns som att HC Örnen ska dra ifrån. Istället är det Charlottenberg som håller liv i matchen då de gör 4-3 efter 7.23 och spänningen i matchen är i allra högsta grad kvar. HC Örnen fortsätter att trycka på och till slut kan Oskar Ek göra sitt andra mål för kvällen då han sätter 5-2 med en fin backhanddragning och fastställer således slutresultatet.

- Vi känns inte helt påkopplade i början och det kuggar inte riktigt i. Men efter Charlottensbergs 2-1 mål i den andra perioden känns det som att grabbarna bestämmer sig i båset och vi spelar som ett helt nytt lag efter det. Fint att se hur denna grupp fortsätter visa en riktigt bra karaktär och att få med sig tre pinnar efter en så knackig start känns väldigt bra, säger tränare Patrick Carlsson.

- Vi inleder starkt, men när de får in en balja börjar vi tänka lite mycket. Vi snackar ihop oss i paus och kommer igen i andra perioden. Även om de tar ledningen känner vi att vi har mer att ge. Jag tycker insatsen är bra och vi vet att vi är drivande som i så många matcher i år. Vi har bara fyra backar idag men alla råkar vara väldigt bra och vi visar återigen att saker kan gå emot oss men i slutet är vi starka. Tre pinnar och uppehåll där vi kan bli friska och hela inför nästa match, säger tränare Adam Excellie.

HC Örnen är alltså spellediga nästa vecka och har därför möjlighet att kunna få tillbaka lite skadade spelare inför kommande match som är om två veckor.

Vi återkommer med mer nyheter så håll till godo!